Termeni si conditii

Folosirea, incluzând vizitarea si cumpărarea produselor de pe site-ul www.auto-lider.ro (auto-lider.ro), implica acceptarea termenilor si condițiilor ce vor fi detaliate in paragrafele de mai jos cat si a celor din secțiunile de informații generale (Cum cumpăr, Garanția produselor, Politica de retur, Recepția mărfii etc.).

Conținut site si Copyright

www.auto-lider.ro (auto-lider.ro) face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acest site. Rareori, acestea pot conține inadvertente punctuale: unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare.

Fotografiile au caracter informativ si pot conține accesoriii neincluse in pachetele standard.

Ne declinam răspunderea pentru orice situație care poate apărea din cauza unor erori de software sau defecțiuni tehnice apărute la server.

Toate promoțiile prezente in site sunt valabile in limita stocului.

Frauda

Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica conținutul site-ului www.auto-lider.ro (auto-lider.ro) sau de a afecta performantele serverului pe care rulează site-ul www.auto-lider.ro (auto-lider.ro), va fi considerata tentativa de fraudare a sistemelor www.auto-lider.ro (auto-lider.ro) si va pune in mișcare cercetarea penala împotriva aceluia sau acelora care a(u) încercat acest fapt.

Litigii

Orice litigiu apărut intre Clienți si Societate va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta va reveni instanțelor de judecata din București, Romania.

Plata cu card bancar

Pentru plățile cu card bancar, tranzacția va apărea pe extrasul de cont ca fiind către www.auto-lider.ro.

După plasarea unei comenzi veți fi contactat telefonic in cel mai scurt timp (30-60 min.) de către un consultant de vânzări pentru a vi se oferi detalii despre comanda. Livrarea produselor depinde de stocul si timpul de livrare al furnizorului. Daca ați plasat o comanda in mod eronat sau doriți mai multe detalii despre produsele dorite puteți sa contactați unul din consultanții de vânzări la numerele de telefon afișate in secțiunea de Contact.

Dispoziții finale

www.auto-lider.ro (auto-lider.ro) își rezerva dreptul de a-si selecta clienții si colaboratorii. Ne rezervam dreptul de a refuza colaborarea (telefonic, prin e-mail, prin fax,  prin formular de contact sau comenzi trimise online) cu orice client, fără a prezenta un motiv.

www.auto-lider.ro (auto-lider.ro) își rezerva dreptul de a putea efectua orice modificări ale acestor prevederi, precum si orice modificări asupra site-ului www.auto-lider.ro (auto-lider.ro), structurii acestuia sau orice alte modificări ce ar putea afecta site-ul, fără a fi necesara vreo notificare prealabila către utilizatori in acest sens.

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsită nula sau nevalidă, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

Pentru orice lămuriri, va așteptăm cu un mesaj la adresa office@auto-lider.ro.

Efectuarea unei precomenzi pe site-ul www.auto-lider.ro(auto-lider.ro) reprezintă acordul dumneavoastră cu termenii si condițiile de mai jos: 

In urma precomenzii efectuate pe site email-ul trimis este generat automat si nu reprezinta confirmarea ca produsele sunt pe stoc. Acest mail este informativ si nu creează obligații contractuale. 

Comanda este valida si se onorează după ce sunteți contactat si vi se confirma stocul si prețul reperelor comandate. 

Informațiile furnizate către www.auto-lider.ro(auto-lider.ro) sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea precomenzilor sau a cererilor de oferta), conform legilor in vigoare. www.auto-lider.ro(auto-lider.ro) nu furnizează adresa dumneavoastră de e-mail unor terți, nu încurajează spam-ul si nu face publice datele furnizate de clienții săi fără acordul explicit al acestora. 

In unele cazuri, la anumite produse de origine care se aduc la comanda din depozitele externe, este necesara achitarea unui avans de cel puțin 30% din valoarea produsului. 

Produsele comercializate prin intermediul www.auto-lider.ro(auto-lider.ro) sunt noi, in ambalajul original al producătorului si in momentul livrării sunt însoțite de factura fiscala si certificat de garanție. De asemenea, atât prețul cat si specificațiile tehnice nu reprezintă nici un fel de obligație contractuala, si pot fi schimbate fără nici o notificare in prealabil. Fotografiile produselor au caracter informativ si pot exista diferențe intre acestea si produsul in sine. 

Produsele comercializate de www.auto-lider.ro(auto-lider.ro), sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de producători. Garanția se aplica in conformitate cu Legea 449/2003 privind vânzarea produselor si garanția asociata acestora si O.G. nr.21/1992 privind protecția consumatorului. Termenul de garanție acordat de www.auto-lider.ro(auto-lider.ro) se acorda pentru durata medie de utilizare a pieselor de folosință îndelungată, conform specificațiilor tehnice ale producătorului dar nu mai mult de 18 luni de la data înscrisă pe factura de vânzare. 

Produsele comercializate de www.auto-lider.ro(auto-lider.ro) se livrează numai in urma comenzilor efectuate online, in limita stocurilor disponibile. Modificarea preturilor produselor afișate pe site se poate face fără o înștiințare prealabila. 

La anumite produse cum ar fi: alternatoare, electromotoare, pompe de servodirecție, etriere frână, casete de direcție, turbocompresoare, etc. pentru a beneficia de prețul afișat pe site, se poate solicita piesa veche de pe mașină la schimb sau se percepe suplimentar o taxa de piesa veche. Taxa va fi comunicata de către consilieri înainte de confirmarea comenzii. 

Garanția produselor

Condiții generale de garanție

Garanția este certitudinea calității unui produs si se aplica oricărui produs achiziționat de la auto-lider.ro.

Noi oferim aceasta garanție pentru ca avem încredere in produsele noastre. Serviciul de garanție are ca scop înlocuirea fără nici un cost suplimentar a unui produs, daca se constata un defect de fabricație. Returnarea contravalorii se face numai daca produsul nu poate fi remediat sau înlocuit.

Termenul de garanție al pieselor de folosință îndelungată este de 18 luni, cu începere de la data înscrisă pe factura. In situația in care producătorul asigura un termen de garanție mai mare de 18 luni, auto-lider.ro va acorda același termen de garanție ca si producătorul.

Nu beneficiază de garanția de 18 luni, piesele ce au caracter de consumabile (filtre, bujii, plăcute de frână, uleiuri, părți ale direcției … etc.).

Pentru a beneficia de garanție pentru o piesa deteriorată trebuie îndeplinite următoarele condiții in momentul returului:

-dovada montării (deviz de montaj si factura fiscala)  într-un service autorizat R.A.R.;

-deviz de constatare a defecțiunii, făcut într-un service autorizat R.A.R.;

-copie autorizație service autorizat R.A.R.;

-copie după talonul mașinii pe care a fost montata piesa;

-copie după factura fiscala emisa de auto-lider.ro in momentul achiziționării piesei respective;

-piesa deteriorata;

Vânzătorul este exonerat de răspundere privind garanția sau aceasta poate fi anulata in următoarele cazuri:

-piesa nu a fost montata într-un atelier de specialitate autorizat de RAR sau de către producătorul autovehiculului;

-piesa s-a defectat din cauza unui montaj incorect sau datorita montării împreună cu piese conexe uzate, defecte sau modificate;

-piesa a fost greșit aleasa sau a fost utilizata pentru alt scop decât cel indicat in catalogul producătorului;

-piesa nu a fost identificata corect la momentul achiziției datorita prezentării de către cumpărător a unor date eronate sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de înlocuit;

-piesa s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitării, întreținerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarii reviziilor periodice conform recomandărilor producătorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificările si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producător;

-autoturismul a fost folosit in alte scopuri decât cel prevăzut de constructor sau a fost exploatat in condiții necorespunzătoare (raliuri, competiții sportive, taximetrie, etc);

-autoturismul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura (șocuri termice, electrice, mecanice);

-piesele prezinta urme de lovituri, zgârieturi, îndoituri, rupturi, deformări;

-piesele prezinta o uzura fizica normala.

Rezolvarea garanției

Garanția se soluționează la sediul auto-lider.ro prin repararea sau înlocuirea piesei defecte. Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea soluționării garanției revine in responsabilitatea auto-lider.ro, iar expedierea se va face prin intermediul firmei de curierat rapid DPD CURIER. Soluționarea garanției se face in maximum 14 zile calendaristice.

Pierderea certificatului de garanție sau a facturii duce la pierderea garanției. Nu eliberam duplicate pentru certificatul de garanție.

Condițiile de garanție sunt parte integranta a documentelor de vânzare - cumpărare. Prin semnarea facturii fiscale sau plasarea unei comenzi online, cumpărătorul declara ca a luat la cunoștință prevederile acestor documente.

Livrarea produselor

Orice comanda plasata pe auto-lider.ro beneficiază de transport pe întreg teritoriul României prin firma de curierat DPD CURIER, indiferent de modalitatea de plata aleasa, fără a impune o limita minima pentru valoarea comenzii.

Livrarea se face in termen de 24 de ore, după ce toate piesele comandate au intrat in stocul nostru si s-au rezervat in comanda dumneavoastră.

Modalități de livrare

Comenzile se pot ridica de la sediul nostru sau se pot livra prin firma de curierat DPD CURIER direct la dumneavoastra.

Puteți alege locația, la birou, acasă sau la o alta adresa menționată.

Pentru siguranța unor produse este posibil ca livrarea sa fie efectuata in ambalaje diferite, suplimentare fata de cel original.

La primirea coletului, va rugam sa verificați integritatea ambalajului, precum si disponibilitatea facturii fiscale. Mențiunile legate de eventualele probleme privind integritatea/conținutul unor colete le puteți face in momentul livrării. Se întocmește un proces verbal de constatare sau se refuza primirea si plata coletului. Orice reclamații ulterioare, cu privire la aceste aspecte, sunt nule.

Costuri de livrare

Costul de livrare se calculează astfel:

in București transportul este gratuit pentru comenzi mai mari de 299 RON, iar pentru comenzi cu valoare maxima de 299 RON taxele de transport sunt de aproximativ 25 RON

in tara transportul este gratuit pentru comenzi mai mari de 500 RON, iar pentru comenzi cu valoare maxima de 500 RON taxele de transport sunt de aproximativ 30 RON.

Indiferent de valoarea comenzii se vor adăuga:

1,24 RON pentru fiecare kilogram suplimentar pentru coletele care depășesc greutatea de 1.00 kg

1,24 RON pentru fiecare kilometru de la un punct de lucru al firmei de curierat rapid.

Costul asigurării coletului este de 1% din valoarea totala. Asigurarea coletului este opțională si se face la solicitarea clientului.

In general costul transportului este achitat direct către firma de curierat.

Condiții speciale

In durata de livrare pot interveni factori ce pot produce întârzieri, independent de voința noastră sau a societății de curierat DPD CURIER, cum ar fi: condiții meteorologice nefavorabile, accidente sau blocaje rutiere. In toate aceste cazuri, un reprezentant de vânzări auto-lider.ro, vă va informa si vă va comunica o noua data privind efectuarea livrării.

Politica de retur

Produsele achiziționate la distanta 

Produsele achiziționate la distanta se pot returna conform O.G. 130/2000. Acestea se pot returna, in ambalajul original si in aceeași stare in care au fost recepționate, in termen de 10 zile lucrătoare de la primire fără penalități si fără invocarea vreunui motiv.

Produsele primite defecte 

In eventualitatea in care produsul achiziționat este nefuncțional sau prezinta vicii de fabricație, acesta va fi înlocuit pe loc cu un produs funcțional, cu condiția notificării in scris a SC Auto Lider Expert SRL printr-o scrisoare cu confirmare de primire sau prin e-mail de asemenea cu confirmare sau prezentarea la sediul societății cu produsul respectiv in termen de 24 ore de la primirea produsului.

Condiții generale de returnare 

Produsele care nu sunt conforme specificațiilor de pe site din momentul trimiterii comenzii se pot returna in urma unei notificări scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau înlocuirea cu unul conform. Daca nu se poate înlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului.

Coletele ce nu corespund din punct de vedere estetic vor fi refuzate. Pentru a se evita neînțelegerile, coletul va fi fotografiat si se va întocmi împreună cu reprezentantul firmei de curierat DPD CURIER, un proces verbal in care se va specifica starea coletului. 

Nu se admit la retur:

-produsele cu ambalaj deteriorat, modificat(cu inscripționări, elemente lipite etc);

-produsele lipsite de accesoriile originale;

-piesele care au fost deja montate;

-piesele comandate original (piesele ce conțin mențiunea OE pe factura);

-produsele vândute cu promoție;

-produsele nepuse in ambalajul original;

-produsele comercializate de alți agenți economici;

-produsele returnate fără respectarea prevederilor de mai sus.

Cererile de returnare vor fi soluționate intr-un termen cuprins intre 5 si 15 zile lucrătoare de la data trimiterii cererii către auto-lider.ro. Aceasta cerere va fi redactata in scris si trimisa prin posta cu confirmare de primire sau prin intermediul e-mail-ului la office@auto-lider.ro de asemenea cu confirmare de primire.

Suma înapoiată cat si condițiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Costul transportului produselor de la auto-lider.ro către client si de la client către auto-lider.ro revine in responsabilitatea clientului. auto-lider.ro poate percepe taxe suplimentare pentru returnarea produselor uzate, deteriorare, fără ambalaj etc. pentru readucerea lor la starea inițială, care pot avea o valoare intre 0 si 50% din valoarea inițială a produsului.    

Protecția datelor

Îți uram bun venit pe pagina noasta si îți mulțumim pentru interesul manifestat fata de produsele noastre. Acordam atenție protejării datelor tale personale, dorind sa te simți in siguranță in timpul vizitării site-ului nostru de internet. Datele personale ale vizitatorilor paginilor noastre de internet vor fi înregistrate si procesate conform prevederilor legale privind protecția datelor. Pe site-ul auto-lider.ro se pot afla link-uri care fac trimiteri la pagini de internet externe care nu sunt sub controlul nostru, pentru care însă nu se aplica prezenta declarație de confidențialitate.

Culegerea si procesarea datelor personale

In timpul vizitei tale pe site-ul nostru, serverul web înregistrează următoarele date standard: adresa IP care ti-a fost alocata de providerul de servicii Internet, pagina Internet de la care vii, paginile internet vizitate pe site-urile noastre precum si data si durata vizitei. Datele tale personale nu vor fi salvate decât atunci când ni le oferi, de exemplu atunci când te înregistrezi, când trimiți o comanda sau un mesaj prin formularul de contact.

Folosirea datelor cu respectarea obligațiilor legale

auto-lider.ro va folosi datele personale in scopul administrării tehnice a website-urilor, pentru evidenta clienților, pentru sondaje de produs si pentru marketing, dar numai in măsura in care acest lucru este necesar.

Transmiterea datelor personale unor autorități sau instituții de stat se va face numai in cazul in care suntem obligați la aceasta conform prevederilor legale valabile pe plan național. Personalul, agențiile si colaboratorii noștri sunt obligați sa respecte confidențialitatea datelor.

Posibilitatea de a alege

Datele tale personale vor fi folosite pentru a te informa cu privire la produsele si serviciile noastre si eventual pentru a-ti solicita opinia cu privire la acestea. Participarea la aceste sondaje de opinie este absolut benevola. In cazul in care nu ești de acord cu acest lucru ne poți comunica oricând decizia ta pentru a acționa in consecință.

Securizarea datelor

auto-lider.ro a luat toate masurile tehnic-organizatorice de siguranță pentru a proteja datele administrate de noi împotriva manipulării, pierderii, distrugerii sau accesării lor de către persoane neautorizate. Masurile de securizare a datelor sunt perfecționate continuu si adaptate celor mai moderne standarde.

Dreptul la informare

La cererea ta sau a unui reprezentant, auto-lider.ro îți va comunica conform prevederilor legale in vigoare, in scris si cat se poate de repede, daca si ce fel de date personale au fost salvate de noi. Daca ești înregistrat ca utilizator îți oferim posibilitatea de a vizualiza, șterge sau modifica personal datele salvate. Informațiile incorecte existente in baza de date, in ciuda eforturilor noastre depuse in vederea actualizării lor, le vom corecta la cererea ta.

Pentru relații suplimentare cu privire la modul de procesare a datelor personale îți stăm la dispoziție cu informații sau in cazul oricăror sugestii sau reclamații.